Maatregelen Paard & landbouwhuisdieren

De 2e corona golf is jammer genoeg toch echt een feit en daarom willen wij via deze weg u informeren hoe wij de besmetting/verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk willen voorkomen.

- Ten eerste kunt u ons nog steeds bellen voor alle werkzaamheden. Of het nu spoedgevallen zijn of routine klussen, daar wordt geen onderscheid in gemaakt.

- Wij proberen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Voor de meeste werkzaamheden moet dat makkelijk lukken. Bijvoorbeeld bij het dracht voelen of als er een koe moet worden onderzocht (als de koe(ien) aan het voerhekken vast staat(n)) kunt u op de voergang blijven staan. Bij het invullen van het koekompas of bij een bedrijfsbezoek kunnen wij nog steeds bij u binnen komen als de 1,5 meter gewaarborgd kan worden. Ook met een paard vragen wij u zoveel mogelijk afstand te houden en als het lukt uw paard vast te zetten.

- Op dit moment dragen wij nog niet standaard een mondkapje en hoeft u ook geen mondkapje te dragen. Echter mocht u toch graag hebben dat wij een mondkapje dragen dan kunt u dat gerust vragen aan de dierenarts. Wij hebben verschillende mondkapjes in onze auto’s, zodat wij ook eventueel eentje aan u kunnen geven. Vooral in de situaties waarin de 1,5 meter afstand echt niet lukt (zoals verlossingen, keizersneden en andere operaties) is het beide dragen van een mondkapje aangeraden.

-Ons beleid is ook zo ingericht dat als een dierenarts of assistent beginnende klachten krijgt die te linken zijn aan het corona virus, dat zij thuis blijven en zich laten testen. Alleen als de test negatief is mogen zij weer komen werken. Hetzelfde geldt voor als een collega in contact is geweest met een persoon die positief is getest op het corona virus of een huisgenoot heeft die corona symptomen en koorts heeft. Deze collega gaat dan in quarantaine zoals het RIVM voorschrijft. Dit alles om de verspreiding van het corona virus zoveel mogelijk te voorkomen.

-Wij verwachten echter ook dat u rekening houdt met onze collega’s. Mocht u dus klachten hebben dan gelieve iemand anders, die klachten vrij is, vragen of die kan assisteren tijdens het bedrijfsbezoek. Dit graag ook melden tijdens het maken van de afspraak, zodat er rekening mee kan worden gehouden. Ook als u een huisgenoot heeft die koorts en corona symptomen heeft en/of positief is getest op het corona virus, graag iemand anders vragen om de dierenarts te helpen. Mocht het in de spoed echt niet lukken om iemand anders te vinden, dan graag vooraf melden bij de dierenarts. Zodat de dierenarts er rekening mee kan houden en de nodige voorzorgsmaatregelen kan nemen.


Ons motto is dan ook door zoveel mogelijk samen de maatregelen te respecteren het corona virus zoveel mogelijk buiten de deur te houden.